eu_valet_panorama
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Midgårdsbadet kan öppna i juni-Ska följa utvecklingen

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett huruvida man kan öppna i juni som planerat.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet planerade för öppning i juni, men då Folkhälsomyndigheten har krav på samlingar på max 50 personer skulle en öppning innebära en förlust för kommunen eftersom det föreligger en del kostnader i att driva Midgårdsbadet. Om begränsningen för folksamlingar ligger kvar på max 50 personer så kommer badet inte att öppna, klargör Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

I samband med eventuell öppning kommer man att vidta en del åtgärder. Dock har man utrett att covid-19 och andra virus inte sprids i vattnet. Man kommer ändå att öka filtreringshastigheten. Vid en öppning vilar även stort ansvar på gästerna att inte vara oansvariga i form av att hålla avstånd och vara noga med att följa de regler som krävs. Om badet inte kan öppna så kommer kommunen att räkna med ett underskott för Midgårdsbadet på 1,5 miljoner kronor, om det öppnas finns det plus på 1,5 miljoner.

Förvaltningens förslag till beslut är att nämnden följer utvecklingen av spridningen av covid-19 och Folkhälsomyndighetens direktiv om allmänna sammankomster.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
eu_valet_outsider