karnkraft_m
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Midgårdsbadet kan öppna i juni-Ska följa utvecklingen

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett huruvida man kan öppna i juni som planerat.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet planerade för öppning i juni, men då Folkhälsomyndigheten har krav på samlingar på max 50 personer skulle en öppning innebära en förlust för kommunen eftersom det föreligger en del kostnader i att driva Midgårdsbadet. Om begränsningen för folksamlingar ligger kvar på max 50 personer så kommer badet inte att öppna, klargör Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

I samband med eventuell öppning kommer man att vidta en del åtgärder. Dock har man utrett att covid-19 och andra virus inte sprids i vattnet. Man kommer ändå att öka filtreringshastigheten. Vid en öppning vilar även stort ansvar på gästerna att inte vara oansvariga i form av att hålla avstånd och vara noga med att följa de regler som krävs. Om badet inte kan öppna så kommer kommunen att räkna med ett underskott för Midgårdsbadet på 1,5 miljoner kronor, om det öppnas finns det plus på 1,5 miljoner.

Förvaltningens förslag till beslut är att nämnden följer utvecklingen av spridningen av covid-19 och Folkhälsomyndighetens direktiv om allmänna sammankomster.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

mp_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

ica_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

nrh_sigtuna

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp
seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
mp_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh