sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Midgårdsbadet kan byta till klorrening

Kommunen har utrett kostnaden för att byta till klorrening.

centrum_artikel_host

Under de år som Midgårdsbadet funnits har det upprepade gånger uppstått incidenter kopplat till reningen. Badet har också fått stänga flertal gånger under de tio åren. I höstas beställde Kommunstyrelsen en utredning om hur mycket det skulle kosta att byta reningsverk. Nu har utredningen presenterats och lagts till handlingarna.

Ett byte från biologisk rening till klorrening skulle kosta 38,5 miljoner kronor. Dock väntar man in besked från Länsstyrelsen huruvida biologisk rening ska underkännas eller ej, kommunen avser inte byta reningssystem såvida man inte måste. Om nuvarande rening anses vara säker av Länsstyrelsen så kommer inget att hända.

Uppdaterad kl. 16.16

sportlov
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

spedition_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host