kommun_skoterska
Foto: MMS-Bild

Mest klickat 2022 på märsta.nu

Året börjar gå mot sitt slut och bara fyra dagar återstår. I och med det så kan du här ta del av Årets mest lästa nyheter.

centrum_artikel_host

2022 var händelserikt på märsta.nu med ett varierat inslag av nyheter. Året startade med pandemi och restriktioner och slutar med inflation och energikris som påverkar kommuninvånare. Vi har även haft ett val utan maktskifte. När det gäller trafiken på märsta.nu räknades 743 000 användare in vilket är på samma nivå som 2021. Cirka 70 000 användare räknas in varje månad på märsta.nu.

Mest klickat
1. Mordförsök i Valsta
2. Explosion i Odensala
3. Man skjuten vid krog
4. Man ihjälskjuten på Norrbacka
5. Anrika caféet slår igen
6. Prishöjning på SL-kort
7. Smällar från flygplan över Vidbo
8. Paludan kommer till Valsta
9. Hyresgäster hotades med böter på grund av nedskräpning
10. McDonalds kommer till Märsta
11. Valet 2022: Rösträkningen på märsta.nu

pantamera_avc_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

moderat_fokus_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

hockeyskola_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

connys_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

sap_sep23_helsida
defacto_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

joes-helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

adhd_kommun
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem