centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Mer pengar till läxhjälp

Sigtuna kommun får en miljon kronor för att ordna läxhjälp via sina skolor.

centrum_artikel_host

Utbildningsdepartementet betalar ut 363 miljoner kronor i år till kommunerna, summan för kommunerna i Stockholms län är 28,5 miljoner varav Sigtuna kommun får en miljon. Det är klart mer än Väsby som bara får 145 000 och Upplands-Bro som får 850 000.

Pengarna ska gå till skolor som bedriver läxhjälp eller hjälper elever med annat skolarbete. Syftet med stöded är att elever ska kunna utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande och bidra till en ökad likvärdighet:
– Läxhjälp ska inte vara en plånboksfråga. Elever som behöver extra tid vid sidan av schemat ska ha möjlighet till det. Vi investerar i en jämlik skola. De här statliga pengarna ger eleverna fler chanser att klara kraven, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host