nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Mer handel til Rosersberg

Eftersom vattenlandet har flyttats från sitt ursprungliga område kommer Rosersberg att få nya verksamheter.

centrum_artikel_host

Kommunfullmäktige har godkänt en detaljplan för Vallstanäs, där ursprungliga planer på ett vattenland har ändrats. Istället kommer området nu användas för hotell, kontor, detaljhandel och parkering. Samtidigt pågår fortfarande arbete med att hitta en ny plats för vattenlandet, cirka 500 meter längre bort. Enligt Fredrik Pajala, projektledare på Sigtuna kommun, arbetar de med detaljplanen baserat på synpunkter från samrådet i maj och planerar för granskning tidigt nästa år.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys