Foto: Jamshid Jamshidi

Mer handel til Rosersberg

Eftersom vattenlandet har flyttats från sitt ursprungliga område kommer Rosersberg att få nya verksamheter.

centrum_artikel_host

Kommunfullmäktige har godkänt en detaljplan för Vallstanäs, där ursprungliga planer på ett vattenland har ändrats. Istället kommer området nu användas för hotell, kontor, detaljhandel och parkering. Samtidigt pågår fortfarande arbete med att hitta en ny plats för vattenlandet, cirka 500 meter längre bort. Enligt Fredrik Pajala, projektledare på Sigtuna kommun, arbetar de med detaljplanen baserat på synpunkter från samrådet i maj och planerar för granskning tidigt nästa år.

wenngarn_jul_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
storemore_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
pantamera_out
ica_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider