helsida_bostad
Foto: Danish Saroee

Mer än var tionde har fått vaccin

Drygt elva procent av kommunens vuxna befolkning har nu fått minst en vaccindos mot covid-19.

centrum_artikel_host

4179 kommuninvånare har fått minst en dos av covid-19-vaccin vilket motsvarar 11,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år. 4,6 procent har även fått två doser. Statistiken för antalet vaccinerade som Newsworthy har sammanställt visar att hälften av 70-plussare fått en dos. Denna grupp är hårdare drabbad av viruset då 9 av 10 avlidna varit över 70 år.

Vaccineringen sker med en prioritering att äldre ska få först, därför ligger Sigtuna i nedre delen av antalet vaccinerade i relation till befolkningen. Bara i fem andra kommuner är det lägre andel vaccinerade än i Sigtuna kommun. Lägst andel vaccinerade finns i Sundbyberg med strax under 10 procent. Flest vaccinerade finns i Norrtälje med nästan var femte invånare.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider