eu_valet_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Mer än fördubbling av coronafallen

Den ökning av coronafall som märkt i regionen har nu nått Sigtuna där antalet fall mer än fördubblats på en vecka.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall i kommunen ökade på en vecka från 8 till 21 stycken, nästan en tredubblering. En ökning har skett på regionnivå som inte påverkat kommunen under två veckor men nu är ökningen ett faktum även här. Totalt under pandemin har 4673 bekräftade fall av covid-19 rapporterats in. Cirka 110 personer har avlidit.

I hela regionen var det 1750 bekräftade fall, en uppgång från 1258 veckan innan. Totalt under pandemin har 260 000 konstaterats smittade. En person i länet är i behov av intensivvård.
– Utvecklingen är bekymmersam. Den går åt fel håll. Vi har närmare
2 000 nya smittade den här veckan när vi nu går in i en period där stockholmarna kommer tillbaka till skola och jobb, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna