Foto: Pressbild

Meliva tar över Märsta Närvård

Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

centrum_artikel_host

Denna expansion möjliggör för över 22 000 listade patienter att fortsätta att få högkvalitativ och tillgänglig vård i norra Stockholm och Uppsala, med extra fokus på vård för barn och föräldrar via Barnavårdscentralen (BVC) i Märsta.

Meliva, med regionchef Heidi Hopea Adolfsen i spetsen, är mycket selektiv när det kommer till att välja vårdcentraler som ansluter sig till deras nätverk. Kvalitet och tillgänglighet är av högsta vikt i urvalsprocessen. Adolfsen säger, ”Vi är noggranna med vilka vårdcentraler som blir en del av Meliva, det är viktigt att det är verksamheter som erbjuder hög kvalitet och tillgänglighet i vården och som vill utveckla nya sätt att arbeta. Kvartersakuten Mörby Centrum, Märsta Läkarhus och Märsta Närvård är jättefina exempel på detta.”

Trots att verksamheterna kommer att fortsätta arbeta på samma sätt som tidigare, tror Heidi Hopea Adolfsen att Meliva på sikt kan stötta dem i att förbättra patientmöten genom digitala lösningar och administrativt stöd. ”Verksamheterna kommer att fortsätta med sitt fina erbjudande av primärvård, och så hoppas jag att vi från Melivas centrala håll kan bidra till att utveckla verksamheterna med exempelvis nya arbetssätt och teknik som skapar enklare patientmöten,” förklarar Adolfsen.

På Märsta Läkarhus och Märsta Närvård råder positiva förväntningar om att bli en del av Meliva, trots det inte helt okomplicerade beslutet. Milad Abdallah, verksamhetschef för Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, säger, ”Vi har varit självständiga länge och det är lite speciellt att nu bli en del av en mycket större organisation. Men Meliva har ett väldigt gott rykte, och det känns som att Melivas värderingar stämmer bra överens med de vi arbetar efter i vår vardag här.”

Elisabeth Pfeiffer, tidigare ägare och verksamhetschef på Kvartersakuten Mörby Centrum, tror att förändringen kommer att möjliggöra en ännu större inriktning på tillgänglighet och patientarbete. ”Primärvården får en allt viktigare roll i samhället vilket kräver att vi ständigt utvecklas. Tillsammans i Meliva blir vi fler som kan hjälpa varandra i detta arbete. Både jag och medarbetarna är positiva till att se hur exempelvis ett ännu bättre digitalt vårdmöte kan komplettera fysiska besök och telefonrådgivning. Det känns spännande att bli en del av Meliva,” säger Pfeiffer.

Denna expansion stärker Melivas närvaro i Region Stockholm och stöder deras strävan att erbjuda högkvalitativ vård med fokus på patienternas behov.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

wenngarn_jul_helsida
centrum_host_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
swedol_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
wnngarn_jul_outsider