eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Medieuppgifter: Tonåring hittad död

Polisen meddelar strax före klockan 13 på måndagen att den tekniska undersökningen är avslutad. Ingen är ännu gripen för mordet i Rävsta där den avlidne ska vara en tonårspojke.

centrum_artikel_host

I natt vid 1.30-tiden larmades polis om skottljud, enligt uppgift till märsta.nu hördes 6-7 skott, därefter två skott till. Polis försökte lokalisera ljuden tillsammans med med vittnen. I samband med skotten ville man kontrollera en personbil varpå föraren inte stannade utan drog ut på E4:an. Bilen har inte hittats och det är oklart om den har med skjutningen att göra.

Vid 3-tiden hittade poliserna i området för skottlossningen en avliden person varpå man spärrade av ett stort område nära Märsta båtklubb. Enligt Aftonbladets rapportering ska det vara en ung person som hittats avliden.

Kring lunchtid var tekniker klara med sin undersökning och avspärrningen till och från Märsta Båtklubb har hävts. Det är inte känt hur den avlidne bragts om livet.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
connys
bygdensdag_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host