centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Medieuppgifter: Tonåring hittad död

Polisen meddelar strax före klockan 13 på måndagen att den tekniska undersökningen är avslutad. Ingen är ännu gripen för mordet i Rävsta där den avlidne ska vara en tonårspojke.

centrum_artikel_host

I natt vid 1.30-tiden larmades polis om skottljud, enligt uppgift till märsta.nu hördes 6-7 skott, därefter två skott till. Polis försökte lokalisera ljuden tillsammans med med vittnen. I samband med skotten ville man kontrollera en personbil varpå föraren inte stannade utan drog ut på E4:an. Bilen har inte hittats och det är oklart om den har med skjutningen att göra.

Vid 3-tiden hittade poliserna i området för skottlossningen en avliden person varpå man spärrade av ett stort område nära Märsta båtklubb. Enligt Aftonbladets rapportering ska det vara en ung person som hittats avliden.

Kring lunchtid var tekniker klara med sin undersökning och avspärrningen till och från Märsta Båtklubb har hävts. Det är inte känt hur den avlidne bragts om livet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

ica_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

skanela_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
skanela_outsider
pantamera_out
ica_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
joes_outsider