centrum_panorama_hostshopping
Foto: Destination Sigtuna

Medborgarskapsceremonin är tillbaka

Efter coronapandemin med två år av inställd medborgarskapsceremoni på Stora torget är evenemanget nu tillbaka och 800 kommuninvånare har bjudits in.

centrum_artikel_host

På grund av coronapandemin ställdes medborgarskapsceremonin in på Stora Torget både 2020 och 2021. Men i år ska det bli av. 800 kommuninvånare som under 2021 blivit svenska medborgare har bjudits in. Dock kommer evenemanget att ske på Borgmästarängen istället. I samband med ceremonin har kommunfullmäktiges ordförande bland annat välkomnat de nya svenska medborgarna med ett brev.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
connys
pantamera_out