galan_panorama

McDonalds kommer till Märsta

McDonalds avser köpa mark vid Circle K i centrala Märsta: - Vi är övertygade om att etableringen i Märsta är helt rätt dels för alla de som bor i Märsta som nu kommer att få en McDonald's som är nära och lättillgänglig och även för de som passerar förbi, säger McDonald´s presschef Henrik Norell.

centrum_artikel_host

På måndag fattas beslut i Kommunstyrelsen om att sälja mark vid Circle K, Max och Elgiganten. I området ska McDonalds etableras. McDonalds lade ner i kommunen för något år sedan. Etableringen väntas möjliggöra för cirka 70 jobb i kommunen främst för yngre. Priset för marken uppgår till drygt 8,7 miljoner kronor och köpet måste vinna laga kraft i fullmäktige. Dock kommer McDonalds att starta byggprocessen innan dess.
– Det är glädjande att världens mest kända snabbmatskedja nu väljer att etablera sig centralt i kommunen. Det ökar servicen och gör Sigtuna mer attraktivt för både boende och företag, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

McDonald´s presschef Henrik Norell berättar att restaurangen kommer att bli toppmodern med digitala beställningsskärmar, bordsservering och burgare som tillagas på beställning.
– Restaurangen kommer också att ha ett McCafé där gästerna kan njuta av riktigt finkaffe som bereds av specialutbildade baristor, till ett pris som passar alla. Det blir ca 100 sittplatser inomhus och en stor inbjudande uteservering för sköna utomhusdagar. Restaurangen kommer att ha laddstolpar för elbilsburna gäster.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

ungdomsarbete_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
arbete_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
galan_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022