centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Matkassen upp med tjugo procent på ett år

PRO:s årliga matkasse-undersökning visar att medelpriset på en matkasse ökat med nästan 20 procent i länet.

centrum_artikel_host

PRO har genomfört sin årliga undersökning över matkasse baserat på ett antal basvaror. Ingen butik i kommunen undersöktes dock men ett antal runt om i länet. Undersökningen visar att medelpriset för en matkasse nu ligger på 1131 kronor, en prisökning med 174 kronor sen 2021 eller 18 procentenheter. Priset är lika högt i Uppsala som Stockholms län.
– PRO har undersökt matpriserna i över 30 år. En ökning med 20 procent på ett år är jättemycket och det kan bli mycket tufft för många, säger Åsa Lindestam, ordförande i PRO.

Det råder en viss skillnad i priset på matkassen. Lägsta priset finns i Tyresö medan det kan kosta över 150 kronor mer i en mindre butik i innerstan eller stadsel. Länets billigaste butik är Willys Tumba. I Uppsala är det ICA Maxi Stenhagen. Willys Rotebro är den som ligger närmast Sigtuna där det är lägre än i de flesta andra butiker med 1027 kronor för en kasse.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys