valstadagen_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Matkassen upp med tjugo procent på ett år

PRO:s årliga matkasse-undersökning visar att medelpriset på en matkasse ökat med nästan 20 procent i länet.

centrum_artikel_host

PRO har genomfört sin årliga undersökning över matkasse baserat på ett antal basvaror. Ingen butik i kommunen undersöktes dock men ett antal runt om i länet. Undersökningen visar att medelpriset för en matkasse nu ligger på 1131 kronor, en prisökning med 174 kronor sen 2021 eller 18 procentenheter. Priset är lika högt i Uppsala som Stockholms län.
– PRO har undersökt matpriserna i över 30 år. En ökning med 20 procent på ett år är jättemycket och det kan bli mycket tufft för många, säger Åsa Lindestam, ordförande i PRO.

Det råder en viss skillnad i priset på matkassen. Lägsta priset finns i Tyresö medan det kan kosta över 150 kronor mer i en mindre butik i innerstan eller stadsel. Länets billigaste butik är Willys Tumba. I Uppsala är det ICA Maxi Stenhagen. Willys Rotebro är den som ligger närmast Sigtuna där det är lägre än i de flesta andra butiker med 1027 kronor för en kasse.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out
student_outsider
nrh
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider