sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Matkassen upp med tjugo procent på ett år

PRO:s årliga matkasse-undersökning visar att medelpriset på en matkasse ökat med nästan 20 procent i länet.

centrum_artikel_host

PRO har genomfört sin årliga undersökning över matkasse baserat på ett antal basvaror. Ingen butik i kommunen undersöktes dock men ett antal runt om i länet. Undersökningen visar att medelpriset för en matkasse nu ligger på 1131 kronor, en prisökning med 174 kronor sen 2021 eller 18 procentenheter. Priset är lika högt i Uppsala som Stockholms län.
– PRO har undersökt matpriserna i över 30 år. En ökning med 20 procent på ett år är jättemycket och det kan bli mycket tufft för många, säger Åsa Lindestam, ordförande i PRO.

Det råder en viss skillnad i priset på matkassen. Lägsta priset finns i Tyresö medan det kan kosta över 150 kronor mer i en mindre butik i innerstan eller stadsel. Länets billigaste butik är Willys Tumba. I Uppsala är det ICA Maxi Stenhagen. Willys Rotebro är den som ligger närmast Sigtuna där det är lägre än i de flesta andra butiker med 1027 kronor för en kasse.

sportlov
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider