centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Matkassen upp med tjugo procent på ett år

PRO:s årliga matkasse-undersökning visar att medelpriset på en matkasse ökat med nästan 20 procent i länet.

centrum_artikel_host

PRO har genomfört sin årliga undersökning över matkasse baserat på ett antal basvaror. Ingen butik i kommunen undersöktes dock men ett antal runt om i länet. Undersökningen visar att medelpriset för en matkasse nu ligger på 1131 kronor, en prisökning med 174 kronor sen 2021 eller 18 procentenheter. Priset är lika högt i Uppsala som Stockholms län.
– PRO har undersökt matpriserna i över 30 år. En ökning med 20 procent på ett år är jättemycket och det kan bli mycket tufft för många, säger Åsa Lindestam, ordförande i PRO.

Det råder en viss skillnad i priset på matkassen. Lägsta priset finns i Tyresö medan det kan kosta över 150 kronor mer i en mindre butik i innerstan eller stadsel. Länets billigaste butik är Willys Tumba. I Uppsala är det ICA Maxi Stenhagen. Willys Rotebro är den som ligger närmast Sigtuna där det är lägre än i de flesta andra butiker med 1027 kronor för en kasse.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
connys_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
swedol_outsider
humbacken_outsider