valstadagen_pan
Fyrfackskärl eller ett brunt avfallskärl måste alla ha efter nyår
Brunt kärlFoto: Daniel Iskander

Matavfallsinsamling blir obligatorisk nästa år

Nästa år blir det obligatoriskt med att sortera ut matavfall till insamlingen.

centrum_artikel_host

Från första januari 2023 måste alla sortera sitt matavfall. Det är ett nationellt miljömål. Sedan två år tillbaka har Sigtuna kommun fyrfackskärl där man kan sortera, hushåll grön låda måste nu lägga till en brun låda där man sorterar sitt avfall. Sorteringen används till biogas och biogödsel. I dessa krigstider är det bristvara på gas och gödsel. Sigtuna Vatten & Renhållning distribuerar kärl till den som inte har.

Fotnot: Matavfallsinsamlingen gäller nu flerbostadshus och verksamheter. De flesta enbostadshus har sedan tidigare matavfallsinsamling.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

centrum_host_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Wenngarns_cafe_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh
mp_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
wenngarn_outsider
student_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host