eu_valet_panorama
Fyrfackskärl eller ett brunt avfallskärl måste alla ha efter nyår
Brunt kärlFoto: Daniel Iskander

Matavfallsinsamling blir obligatorisk nästa år

Nästa år blir det obligatoriskt med att sortera ut matavfall till insamlingen.

centrum_artikel_host

Från första januari 2023 måste alla sortera sitt matavfall. Det är ett nationellt miljömål. Sedan två år tillbaka har Sigtuna kommun fyrfackskärl där man kan sortera, hushåll grön låda måste nu lägga till en brun låda där man sorterar sitt avfall. Sorteringen används till biogas och biogödsel. I dessa krigstider är det bristvara på gas och gödsel. Sigtuna Vatten & Renhållning distribuerar kärl till den som inte har.

Fotnot: Matavfallsinsamlingen gäller nu flerbostadshus och verksamheter. De flesta enbostadshus har sedan tidigare matavfallsinsamling.

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider