defacto_pan2020
Catarina König från SigtunaFoto: Karolina Henke/TV4

Mästerkocken: Dröm att öppna restaurang

Mästerkocken Catarina König släpper ny matlagningsbok till våren och berättar att det vore en dröm att öppna restaurang någon gång.

centrum_artikel_host

Sigtunabon Catarina König vann Decenniets mästerkock i måndags, redan 2016 vann hon även Årets mästerkock. Innan dess drev hon klädbutik i Sigtuna samtidigt som hon matbloggade och hade olika matevent. Det gav ringar på vattnet och hon fick mer och mer att göra inom matlagningen, skriver Aftonbladet.

Till våren kommer nästa kokbok ut, det är tredje i ordningen. Hon bloggar även åt Elle och arbetar på Sigtuna Stadshotell där hon förutom matlagning håller avancerade kurser i matlagning för konferensgäster.
– Jag har ju burit omkring på den här hemligheten i nästan ett år nu, vilket varit rätt jobbigt. Det var himla häftigt att tävla mot de andra vinnarna, startfältet var ju otroligt mycket tuffare och nivån mycket högre än första gången. Jag fick nypa mig i armen när jag vann. ”Det här händer inte mig! Jo det gör det!”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes största styrka inom matlagningen är att hon är bred, hon kan ge sig på de flesta utmaningar och behärskar nästan allt på sitt vis.
– Jag är inte fast i något speciellt kök, utan älskar alla världens kök och känner mig trygg i ganska mycket, fortsätter hon enligt Aftonbladet.

För framtiden ska hon försöka sig på att göra en serie kokböcker, hon ska även fortsätta blogga om mat och jobba på olika restauranger med event och gästspel.
– Många undrar om jag inte ska öppna en egen restaurang, men jag är ganska glad att jag inte har gjort det med tanke på hur det ser ut just nu. Fast självklart är det en dröm någon gång i livet, säger hon till Aftonbladet.

moderat_fokus_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_host_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

connys_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

adhd_kommun

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

ica_helsida
hockeyskola_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

mp_ute_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
mp_ute_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
connys