eldsjal2024_pan
Catarina König från SigtunaFoto: Karolina Henke/TV4

Mästerkocken: Dröm att öppna restaurang

Mästerkocken Catarina König släpper ny matlagningsbok till våren och berättar att det vore en dröm att öppna restaurang någon gång.

centrum_artikel_host

Sigtunabon Catarina König vann Decenniets mästerkock i måndags, redan 2016 vann hon även Årets mästerkock. Innan dess drev hon klädbutik i Sigtuna samtidigt som hon matbloggade och hade olika matevent. Det gav ringar på vattnet och hon fick mer och mer att göra inom matlagningen, skriver Aftonbladet.

Till våren kommer nästa kokbok ut, det är tredje i ordningen. Hon bloggar även åt Elle och arbetar på Sigtuna Stadshotell där hon förutom matlagning håller avancerade kurser i matlagning för konferensgäster.
– Jag har ju burit omkring på den här hemligheten i nästan ett år nu, vilket varit rätt jobbigt. Det var himla häftigt att tävla mot de andra vinnarna, startfältet var ju otroligt mycket tuffare och nivån mycket högre än första gången. Jag fick nypa mig i armen när jag vann. ”Det här händer inte mig! Jo det gör det!”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes största styrka inom matlagningen är att hon är bred, hon kan ge sig på de flesta utmaningar och behärskar nästan allt på sitt vis.
– Jag är inte fast i något speciellt kök, utan älskar alla världens kök och känner mig trygg i ganska mycket, fortsätter hon enligt Aftonbladet.

För framtiden ska hon försöka sig på att göra en serie kokböcker, hon ska även fortsätta blogga om mat och jobba på olika restauranger med event och gästspel.
– Många undrar om jag inte ska öppna en egen restaurang, men jag är ganska glad att jag inte har gjort det med tanke på hur det ser ut just nu. Fast självklart är det en dröm någon gång i livet, säger hon till Aftonbladet.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

eldsjal2024_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out