defacto_pan2020
Catarina König från SigtunaFoto: Karolina Henke/TV4

Mästerkocken: Dröm att öppna restaurang

Mästerkocken Catarina König släpper ny matlagningsbok till våren och berättar att det vore en dröm att öppna restaurang någon gång.

centrum_artikel_host

Sigtunabon Catarina König vann Decenniets mästerkock i måndags, redan 2016 vann hon även Årets mästerkock. Innan dess drev hon klädbutik i Sigtuna samtidigt som hon matbloggade och hade olika matevent. Det gav ringar på vattnet och hon fick mer och mer att göra inom matlagningen, skriver Aftonbladet.

Till våren kommer nästa kokbok ut, det är tredje i ordningen. Hon bloggar även åt Elle och arbetar på Sigtuna Stadshotell där hon förutom matlagning håller avancerade kurser i matlagning för konferensgäster.
– Jag har ju burit omkring på den här hemligheten i nästan ett år nu, vilket varit rätt jobbigt. Det var himla häftigt att tävla mot de andra vinnarna, startfältet var ju otroligt mycket tuffare och nivån mycket högre än första gången. Jag fick nypa mig i armen när jag vann. ”Det här händer inte mig! Jo det gör det!”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes största styrka inom matlagningen är att hon är bred, hon kan ge sig på de flesta utmaningar och behärskar nästan allt på sitt vis.
– Jag är inte fast i något speciellt kök, utan älskar alla världens kök och känner mig trygg i ganska mycket, fortsätter hon enligt Aftonbladet.

För framtiden ska hon försöka sig på att göra en serie kokböcker, hon ska även fortsätta blogga om mat och jobba på olika restauranger med event och gästspel.
– Många undrar om jag inte ska öppna en egen restaurang, men jag är ganska glad att jag inte har gjort det med tanke på hur det ser ut just nu. Fast självklart är det en dröm någon gång i livet, säger hon till Aftonbladet.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_host_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

moderat_pan_helsida
defacto_helsida
humbacken_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
humbacken_outsider
connys
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host