centrum_panorama_hostshopping
Kulturskolan i Märsta Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Massor av Kultur och Skoj på Kulturtorget

På lördag 18 november är det Barnens Kulturdag på Kulturtorget i Märsta med massor av aktiviteter.

centrum_artikel_host

Mellan klockan 11.00 och 15.00 blir Kulturtorget i Märsta centrum platsen för en härlig dag fylld av aktiviteter och underhållning. Arrangerat av Sigtuna kommun kommer evenemanget att äga rum på flera platser, inklusive Märsta bibliotek, Sigtuna kulturskola, och Kulturlänken. Det blir spännande aktiviteter över hela området, och det bästa av allt är att det är fri entré till allt!

Under dagen kommer Kulturcaféet hålla öppet för fika och lunch, med pannkakor serverade med grädde och sylt för den söta tanden.

Klicka här för att ta del av evenemangshöjdpunkter:

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
connys
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna