centrum_panorama_hostshopping
AdaamFoto: Pato Pooh/Pressbild

Märstartisten greps före spelning

Märstaartisten Adaam greps kort före spelning på Lollapalooza i fredags avslöjar SVT Kultur.

centrum_artikel_host

Det var i fredags som Adaam skulle spela på Red Bulls spelning med unga stjärnskott från Skandinavien. Men kort förea han skulle gå på scen så greps han av polis enligt SVT Kultur. Adaam berättar att gripandet skedde oprovocerat i samband med att polis gick backstage och kände att det luktade cannabis.
– Det var inte bara vi där, det var minst 40 personer från olika team. Av alla som var där pekade polisen på oss, säger Adaam enligt SVT.

Adaam fördes bort och missade uppträdandet, han släpptes dagen efter, enligt Adaam själv är han inte misstänkt för brott skriver SVT. Polisen kommenterar inte det enskilda gripandet i media:
– Det här händer ofta, och vårt ord är ingenting mot polisen ord. Mitt mål är att folk ska se att det här inte var vårt fel, fortsätter Adaam.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

oppethus_helsida_2023

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
pantamera_out
connys
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider