eldsjal2024_pan
Nemam Ghafouri i mitten.

Märstaläkare som slogs mot IS har avlidit

Märstaläkaren Nemam Ghafouri som bodde vid Sätuna torg har avlidit enligt Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén

centrum_artikel_host

Cecilia Uddén är utrikeskorrespondent för Sveriges Radio. Hon skriver i ett facebookinlägg att Nemam Ghafouri gått bort. Nemam bodde på Sätuna och var läkaren som kämpade mot Islamiska staten.
– Något av det sista hon gjorde i livet var att återförena Yazidiska mammor, överlevare efter att ha varit slavar hos IS, med de barn som fötts under fångenskapen men som tagits ifrån mammorna. Den svensk-kurdiska läkaren Nemam var en av de modigaste, mest orädda, engagerade, kraftfulla, självuppoffrande människor jag mött som journalist. Hon slogs för de svagaste och hon slogs hårt, skriver Uddén i inlägget.

Nemam Ghafouri blev 52 år gammal. Hon avled efter en svår tid med covid-19 enligt Uddén.

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host