centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Märstaföretag i spionhärva

Ett företag från Märsta som specialiserat sig på snabba och säkra flygtransporter figurerar i den stora spionhärvan där en man åtalats för grov olovlig underrättelseverksamhet.

centrum_artikel_host

Det var på måndagen som Åklagarmyndigehten och Säpo offentliggjorde omständigheterna kring spionhärvan där en man misstänkts för grov olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige respektive grov olovlig underrättelseverksamhet mot främmande makt. Han ska ha fört över avancerad teknologi, som kan användas militärt, till Ryssland. Dagens Industri avslöjar att ett företag i Märsta även medverkar. Företaget är specialiserat på snabba och säkra flygtransporter.
– Det rör sig om misstänkt allvarlig brottslighet, som kan innebära ett allvarligt säkerhetshot mot Sverige och andra stater, där svensk teknik bland annat används i Rysslands krig mot Ukraina. Sverige ska inte vara en plattform för främmande makt att bedriva olovlig underrättelseverksamhet. Säkerhetspolisen agerar kraftfullt mot säkerhetshot som riktar sig mot Sveriges säkerhet, säger Daniel Stenling, chef kontraspionage vid Säkerhetspolisen, i ett pressmeddelande från SÄPO.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider