centrum_panorama_hostshopping
De misstänkta bad en person plocka ut pengar på Lennart Källs kort i Rotebro.Foto: Polisen

Märstaborna skulle bara prata med VD:n

I måndags inleddes rättegången mot två märstabor som försökte råna Lennart Käll. Enligt deras vittnesmål ville de bara prata med Vd:n om varför han förstör så många människors liv: - Han skulle jobba i Hollywood, har en av de misstänka sagt.

centrum_artikel_host

All var ett misstag, hävdar de misstänkta för grovt olaga hot mot Lennart Käll, VD på Svenska spel. De ville bara prata med Lennart:
– Han missförstod mig. När jag sa till honom att hundratals är drabbade av systemet blev han rädd. Han började prata om sin familj, ryggont och sånt.

Vidare anser den andra misstänkte att Lennarts berättelse är fabricerad och att han borde jobba i Hollywood. Poliserna har ett omfattande utredningsmaterial på de misstänkta där det framgår att två bilar hyrdes i Statoil Märsta och Arlandastad. De ska vid inlämning ha frågat om bilarna var utrustade med gps med anledning av att deras färdväg kunde spåras. Vid 6.20 på morgonen 13:e april slog de till.
– Du ska sätta in 2,9 miljoner kronor på de här korten om inte så kommer vi tillbaka. Vi vet vem du är Lennart Käll. Du ska inte ringa polisen, då kommer vi tillbaka. Spärra inte korten, vi vet var din familj bor, berättade Lennart Käll.

De lämnade sedan platsen, slängde hans telefon, åkte till Rotebro där de bad en person plocka ut pengar på Källs kort men utan resultat. Motivet ska ha varit spelskulder bland de inblandade och en släkting.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys