De misstänkta bad en person plocka ut pengar på Lennart Källs kort i Rotebro.Foto: Polisen

Märstaborna skulle bara prata med VD:n

I måndags inleddes rättegången mot två märstabor som försökte råna Lennart Käll. Enligt deras vittnesmål ville de bara prata med Vd:n om varför han förstör så många människors liv: - Han skulle jobba i Hollywood, har en av de misstänka sagt.

centrum_artikel_host

All var ett misstag, hävdar de misstänkta för grovt olaga hot mot Lennart Käll, VD på Svenska spel. De ville bara prata med Lennart:
– Han missförstod mig. När jag sa till honom att hundratals är drabbade av systemet blev han rädd. Han började prata om sin familj, ryggont och sånt.

Vidare anser den andra misstänkte att Lennarts berättelse är fabricerad och att han borde jobba i Hollywood. Poliserna har ett omfattande utredningsmaterial på de misstänkta där det framgår att två bilar hyrdes i Statoil Märsta och Arlandastad. De ska vid inlämning ha frågat om bilarna var utrustade med gps med anledning av att deras färdväg kunde spåras. Vid 6.20 på morgonen 13:e april slog de till.
– Du ska sätta in 2,9 miljoner kronor på de här korten om inte så kommer vi tillbaka. Vi vet vem du är Lennart Käll. Du ska inte ringa polisen, då kommer vi tillbaka. Spärra inte korten, vi vet var din familj bor, berättade Lennart Käll.

De lämnade sedan platsen, slängde hans telefon, åkte till Rotebro där de bad en person plocka ut pengar på Källs kort men utan resultat. Motivet ska ha varit spelskulder bland de inblandade och en släkting.

ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

viagra ersatz nachnahme.
pantamera_out
slottsby_outsider
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider