sap_feb_pan
Foto: märsta.nu

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

centrum_artikel_host

Enligt Christoffer Landström, produktutvecklare på Coop Sverige, är det den traditionella semlan som är årets storsäljare. Med mandelmassa, grädde, vitt bröd och florsocker är denna variant den mest populära, och cirka sju av tio sålda semlor hos Coop förra året var av den klassiska sorten som oftast säljs i 2-pack.

Men semmelkonsumtionen är inte bara förknippad med det klassiska receptet. Under 2023 ökade även köpen av andra varianter, som ”Veckans semla”, ”Årets semla”, Semlekrans och Nutellasemla. Dessutom noterades en trend där unga familjer, vuxna singlar och par utan barn ökade sin konsumtion av nya smaker som saffranssemmel, vaniljsemla och osötade semlor.

Att göra sin egen semla är också ett populärt alternativ, och semlebullarna stod för cirka sju procent av semmelkategorin 2023. Denna variant är särskilt populär bland seniorer och flerbarnsfamiljer, men även bland vuxna singlar och par utan barn.

Orminge sticker ut som en av de främsta platserna för semmelkonsumtionen, med Stora Coop Orminge i Nacka som ledande försäljare av semlor både under 2022 och 2023. Andra butiker som sticker ut är bland annat Coop Farsta och Stora Coop Märsta.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
skridskodisco_helsida

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

sportlov

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

fritidsbanken_sportlov

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

pantamera_avc_helsida
jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

funkisfest_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host