centrum_panorama_hostshopping
Foto: märsta.nu

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

centrum_artikel_host

Enligt Christoffer Landström, produktutvecklare på Coop Sverige, är det den traditionella semlan som är årets storsäljare. Med mandelmassa, grädde, vitt bröd och florsocker är denna variant den mest populära, och cirka sju av tio sålda semlor hos Coop förra året var av den klassiska sorten som oftast säljs i 2-pack.

Men semmelkonsumtionen är inte bara förknippad med det klassiska receptet. Under 2023 ökade även köpen av andra varianter, som ”Veckans semla”, ”Årets semla”, Semlekrans och Nutellasemla. Dessutom noterades en trend där unga familjer, vuxna singlar och par utan barn ökade sin konsumtion av nya smaker som saffranssemmel, vaniljsemla och osötade semlor.

Att göra sin egen semla är också ett populärt alternativ, och semlebullarna stod för cirka sju procent av semmelkategorin 2023. Denna variant är särskilt populär bland seniorer och flerbarnsfamiljer, men även bland vuxna singlar och par utan barn.

Orminge sticker ut som en av de främsta platserna för semmelkonsumtionen, med Stora Coop Orminge i Nacka som ledande försäljare av semlor både under 2022 och 2023. Andra butiker som sticker ut är bland annat Coop Farsta och Stora Coop Märsta.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

brobygget_2024
mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

centrum_host_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider