valstadagen_pan
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Pressbild

Kommuninvånare propagerar för flytt av Brommas trafik till Arlanda

Kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén startar upp ett nätverk som förespråkar att Brommas flygtrafik flyttas till Arlanda.

centrum_artikel_host

Brommas nedläggning har diskuterats både lokal, regionalt och nationellt de senaste veckorna. Nu startar ett nätverk för att lyfta Arlandas fördelar och att Brommas trafik ska flyttas över. Initiativtagare är David Lundqvist, Märsta, och Lars Wedén, Sigtuna:
– Vi har identifierat och listat de fördelar som kommer av en flytt av Swedavias Bromma-verksamhet till Arlanda, sett främst ur olika resenärsgruppers och bostadsområdens synvinkel, liksom fördelar för arbetstagare och arbetssökande på Arlanda och för företagen med anknytning till Arlanda, säger båda i ett gemensamt uttalande.

En lista har skickats till regeringen och utredaren som ska presentera förslag till beslut kring hur flytten ska genomföras. Även Riksdagens trafikutskott har fått del av listan tillsammans med de kommuner som vlll behålla trafik på Bromma.
– Med en samling av flyget till en Stockholmsflygplats ges möjlighet till bättre och mer klimatsmart service. För de allra, allra flesta är transporten till och från Arlanda minst lika bra och kan så småningom bli ännu bättre. Omstigningsmöjligheten till tåg eller annat flyg föreligger inte alls på Bromma. Ingen ort som det alls är realistiskt att flyga till behöver heller tappa sin flygförbindelse efter en flytt till Arlanda, uppger Lars Wedén.

Flytten till Arlanda menar nätverket också är viktig för Sigtuna kommuns del:
– För arbetstagare på och kring Arlanda är fördelen att anställningarna blir säkrare. För arbetssökande i Sigtuna kommun, där arbetslösheten nu är stor, ökar möjligheterna till ett första jobb. Och för näringslivet som etablerat sig på och kring Arlanda ökar affärsmöjligheterna.

En flytt skulle också ge fördelar för de boende runt Bromma flygplats och som påverkas av ”start- och landningsverksamhet, flygplansbuller och nedfall”.
– Det lär bli mycket debatt, när utredaren lägger fram sin rapport den 31 augusti. Med vårt nätverk vill vi förbereda och bidra till den debatten – till Arlandas fördel, säger initiativtagarna, uppger Lundqvist och Wedén.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
nrh
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
student_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out