vinter_pan
Robin Jutwreten och Bartosz WozniakFoto: Peter Nilsson

Märstabor i landslaget

Märstaborna Robin Jutwreten och Bartosz Wozniak är med i herrlandslaget i amerikansk fotboll, Robin som tränare och Bartosz som spelare.

centrum_artikel_host

Robin Jutwreten lade ner sin spelarkarriär efter att ha spelat i amerikanska Rutgers Universety på college-nivå i USA i fyra år. En bedrift inte många svenska spelare lyckas med då kvaliteten på amerikansk fotboll är mycket större i USA än Europa. Han kom hem strax efter julen 2021 och bestämde sig för att engagera sig i Jets som utvecklare och tränare. Målet är att få fler spelare att komma till USA och spela amerikansk fotboll där. Under 2022 har han varit defensivtränare i Jets och vunnit Division 1 och assisterande i Jets U13 och U15.

I oktober fick han samtal om att hoppa på som tränare i herrlandslaget på defensiv linje. Han nappade och blev en av landets yngsta herrlandslagstränare någonsin.
– Det var några tuffa och krävande veckor av förberedelser inför de två landskamper som står på schemat för 2022. Vi har två kvalmatcher inför EM 2023, första matchen är mot Serbien och andra matchen mot Schweiz. Att få representera Sverige och hjälpa till att coacha svenska herrlandslaget är en otrolig ära och något som varit min dröm länge, berättar Robin.

Bartoks Wozniak är numera i Panthers Wroclaw i Polen där han även spelat i European League of Football. Han har tagits ut till landslaget som safety. Första kvalmatchen spelades mot Serbien förra veckan där Sverige vann. På söndagen väntar nu match mot Schweiz där Robin och Bartosz befinner sig just ny.

storemore_helsida
slottsby_helsida
connys_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

ica_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

vinter_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

oppethus_dec
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

joes-helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

pantamera_avc_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

nrh_sigtuna
herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

defacto_helsida

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ica_outsider
storemore_out
nrh
connys
slottsby_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
oppethus_out