valstadagen_pan
Robin Jutwreten och Bartosz WozniakFoto: Peter Nilsson

Märstabor i landslaget

Märstaborna Robin Jutwreten och Bartosz Wozniak är med i herrlandslaget i amerikansk fotboll, Robin som tränare och Bartosz som spelare.

centrum_artikel_host

Robin Jutwreten lade ner sin spelarkarriär efter att ha spelat i amerikanska Rutgers Universety på college-nivå i USA i fyra år. En bedrift inte många svenska spelare lyckas med då kvaliteten på amerikansk fotboll är mycket större i USA än Europa. Han kom hem strax efter julen 2021 och bestämde sig för att engagera sig i Jets som utvecklare och tränare. Målet är att få fler spelare att komma till USA och spela amerikansk fotboll där. Under 2022 har han varit defensivtränare i Jets och vunnit Division 1 och assisterande i Jets U13 och U15.

I oktober fick han samtal om att hoppa på som tränare i herrlandslaget på defensiv linje. Han nappade och blev en av landets yngsta herrlandslagstränare någonsin.
– Det var några tuffa och krävande veckor av förberedelser inför de två landskamper som står på schemat för 2022. Vi har två kvalmatcher inför EM 2023, första matchen är mot Serbien och andra matchen mot Schweiz. Att få representera Sverige och hjälpa till att coacha svenska herrlandslaget är en otrolig ära och något som varit min dröm länge, berättar Robin.

Bartoks Wozniak är numera i Panthers Wroclaw i Polen där han även spelat i European League of Football. Han har tagits ut till landslaget som safety. Första kvalmatchen spelades mot Serbien förra veckan där Sverige vann. På söndagen väntar nu match mot Schweiz där Robin och Bartosz befinner sig just ny.

centrum_host_helsida
ica_helsida
valstadagen
connys_helsida

Jets tappar nyckelspelare till Tyskland

Sport Jetsspelaren Kalle Hjertton är klar för tyska topplaget Marburg Mercanaries: - Vi är mycket glada, tacksamma och stolta över Kalle och det han gjort för Arlanda hittills, och är övertygade över att Kalle kommer att vara med och bidra till Mercenaries direkt, skriver Jets på sin hemsida.

pantamera_avc_helsida

Jetsspelare tog EM-silver

Sport Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

Wenngarns_cafe_helsida

Succéstart för Jets

Sport Arlanda Jets ångar på i Division 1 och står på fyra raka segrar efter helgens vinst mot Djurgården.

Klart med tränarstab i Jets

Sport Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

joes-helsida
elon_helsida
defacto_helsida
mp_helsida

Ny tränare för Jets herrlag

Sport Arlanda Jets har gjort klart med ny headcoach för herrlaget, det blir Andreas Östlund som kommer tillbaka till Jets efter en sejour i tyska ligan.

nrh_sigtuna

Jets i samarbete med konkurrent

Sport Arlanda Jets och Upplands-Bro Broncos slås ihop på damsidan för att spela i Superserien i år: - Jag är nöjd med samarbetet, vi kan hjälpa varandra säsongen 2018. Våra spelare får konkurrens på sina positioner och tillsammans, med flera spelare, får vi bättre kvalitet på träningarna, säger Ville Korhonen, headcoach i Arlanda Jets.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
joes_outsider
mp_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider