moderat_pan_nov
Robin Jutwreten och Bartosz WozniakFoto: Peter Nilsson

Märstabor i landslaget

Märstaborna Robin Jutwreten och Bartosz Wozniak är med i herrlandslaget i amerikansk fotboll, Robin som tränare och Bartosz som spelare.

centrum_artikel_host

Robin Jutwreten lade ner sin spelarkarriär efter att ha spelat i amerikanska Rutgers Universety på college-nivå i USA i fyra år. En bedrift inte många svenska spelare lyckas med då kvaliteten på amerikansk fotboll är mycket större i USA än Europa. Han kom hem strax efter julen 2021 och bestämde sig för att engagera sig i Jets som utvecklare och tränare. Målet är att få fler spelare att komma till USA och spela amerikansk fotboll där. Under 2022 har han varit defensivtränare i Jets och vunnit Division 1 och assisterande i Jets U13 och U15.

I oktober fick han samtal om att hoppa på som tränare i herrlandslaget på defensiv linje. Han nappade och blev en av landets yngsta herrlandslagstränare någonsin.
– Det var några tuffa och krävande veckor av förberedelser inför de två landskamper som står på schemat för 2022. Vi har två kvalmatcher inför EM 2023, första matchen är mot Serbien och andra matchen mot Schweiz. Att få representera Sverige och hjälpa till att coacha svenska herrlandslaget är en otrolig ära och något som varit min dröm länge, berättar Robin.

Bartoks Wozniak är numera i Panthers Wroclaw i Polen där han även spelat i European League of Football. Han har tagits ut till landslaget som safety. Första kvalmatchen spelades mot Serbien förra veckan där Sverige vann. På söndagen väntar nu match mot Schweiz där Robin och Bartosz befinner sig just ny.

defacto_helsida
EXTRA

Karlsson slutar efter säsongen

Handboll Skånelaikonen Jimmy Karlsson kommer lämna sitt uppdrag som herrtränare efter säsongen: - Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger, säger Karlsson i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Wings föll i Borlänge

Ishockey Wings föll med 4-2 borta mot Borlänge och noterade därmed tredje förlustren på de senaste fyra matcherna.

moderat_pan_helsida
hockeyettan

Wings tillbaka i vinnarspåret

Ishockey Wings besegrade Vännäs med 4-1 på söndagen men siffrorna är en aning missvisande, Viktor Andersson i målet svarade nämligen för hela 32 räddningar.

oppethus_helsida_2023
connys_helsida
damallsvenskan

Många missar när Skånela föll

Handboll AIK besegrade Skånela under lördagen med klara 26-19 i Vikingahallen. - Överlag gör vi ingen dålig match, vi spelar ganska bra framåt men får inte hål på Catrin (Axelsson, AIK:s målvakt, reds anm), sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

humbacken_helsida

Niklas Söderberg till anrika klubben

Fotboll Märsta IK-fostrade Niklas Söderberg som spelat i Superettan i Brage den gångna säsongen är klar för Öster i Växjö: - Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan, säger Niklas i ett uttalande till Östers hemsida.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
connys
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host