eu_valet_panorama
Robin Jutwreten och Bartosz WozniakFoto: Peter Nilsson

Märstabor i landslaget

Märstaborna Robin Jutwreten och Bartosz Wozniak är med i herrlandslaget i amerikansk fotboll, Robin som tränare och Bartosz som spelare.

centrum_artikel_host

Robin Jutwreten lade ner sin spelarkarriär efter att ha spelat i amerikanska Rutgers Universety på college-nivå i USA i fyra år. En bedrift inte många svenska spelare lyckas med då kvaliteten på amerikansk fotboll är mycket större i USA än Europa. Han kom hem strax efter julen 2021 och bestämde sig för att engagera sig i Jets som utvecklare och tränare. Målet är att få fler spelare att komma till USA och spela amerikansk fotboll där. Under 2022 har han varit defensivtränare i Jets och vunnit Division 1 och assisterande i Jets U13 och U15.

I oktober fick han samtal om att hoppa på som tränare i herrlandslaget på defensiv linje. Han nappade och blev en av landets yngsta herrlandslagstränare någonsin.
– Det var några tuffa och krävande veckor av förberedelser inför de två landskamper som står på schemat för 2022. Vi har två kvalmatcher inför EM 2023, första matchen är mot Serbien och andra matchen mot Schweiz. Att få representera Sverige och hjälpa till att coacha svenska herrlandslaget är en otrolig ära och något som varit min dröm länge, berättar Robin.

Bartoks Wozniak är numera i Panthers Wroclaw i Polen där han även spelat i European League of Football. Han har tagits ut till landslaget som safety. Första kvalmatchen spelades mot Serbien förra veckan där Sverige vann. På söndagen väntar nu match mot Schweiz där Robin och Bartosz befinner sig just ny.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

seniormassa_pan
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

pantamera_avc_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

eldsjal2024_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out