eldsjal2024_pan
Mohammed Arian, alias MTrean, till högerFoto: Insändarbild

Märstabon som trendar med sin musik

Mohammed Arian gör musik som just nu trendar på bland annat Spotify.

centrum_artikel_host

Märstabon Mohammed Arian, 21 år, kom till Märsta från Malmö när han var fyra år och brinner för att skapa musik. Han har släppt låten ”En Konversation med Alawie” som spelats över 100 000 gånger på Spotify, Youtube och Soundcloud under artistnamnet MTrean.
– Låtarna varierar. Släpper min debutsingel ”Eskalerar” snart som handlar om en vardag och ett liv jag & min omkrets lever & går igenom. Min första låt handlade mera om lite sorgligare och djupare känslor. Men debutsingeln som släpps 11:e juni är en lite mer av hiphop och hype, berättar Mohammed.

Han har stora planer med musiken och vill hinna med 4-5 låtar till innan året är till ända. 2022 ska han försöka öka takten och visa vad han går för. Han är inne i studion nästan varje dag. Trots framgången så siktar han högre:
– Hundratusen är inte mycket enligt mig. Siktar högre än så. Så att ha så många lyssnare innebär inget speciellt för mig. Men är fortfarande nöjd över alla lyssnare och någon dag så blir det miljoner.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
spedition_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host