kommun_skoterska
Mohammed Arian, alias MTrean, till högerFoto: Insändarbild

Märstabon som trendar med sin musik

Mohammed Arian gör musik som just nu trendar på bland annat Spotify.

centrum_artikel_host

Märstabon Mohammed Arian, 21 år, kom till Märsta från Malmö när han var fyra år och brinner för att skapa musik. Han har släppt låten ”En Konversation med Alawie” som spelats över 100 000 gånger på Spotify, Youtube och Soundcloud under artistnamnet MTrean.
– Låtarna varierar. Släpper min debutsingel ”Eskalerar” snart som handlar om en vardag och ett liv jag & min omkrets lever & går igenom. Min första låt handlade mera om lite sorgligare och djupare känslor. Men debutsingeln som släpps 11:e juni är en lite mer av hiphop och hype, berättar Mohammed.

Han har stora planer med musiken och vill hinna med 4-5 låtar till innan året är till ända. 2022 ska han försöka öka takten och visa vad han går för. Han är inne i studion nästan varje dag. Trots framgången så siktar han högre:
– Hundratusen är inte mycket enligt mig. Siktar högre än så. Så att ha så många lyssnare innebär inget speciellt för mig. Men är fortfarande nöjd över alla lyssnare och någon dag så blir det miljoner.

ica_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

defacto_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

adhd_kommun
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

joes-helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

sap_sep23_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider