Märstabon ny köksmästare på Rosersbergs slottshotell
Märstabon Michael Spiridion är ny köksmästare på Rosersbergs slottshotell: - Det franska köket ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot att utveckla köket och matfilosofin med fransk touch på Rosersbergs Slottshotell. Miljön här är fantastisk och matupplevelsen i matsalen ska vara klassiskt med finess säger, Michael Spiridon.
Michael Spiridion har lång erfarenhet från arbete i krogar genom åren. Som Le Rouge, Prinsen, Grill och Zink. Senast var han köksmästare och gastronomisk ansvarig på Pontus Latour. Han har också varit egenföretagare under en period. Nu blir nästa steg att ta över köket på Rosersbergs slottshotell. -Jag är mycket glad för att Michael tar över som köksmästare hos oss. Med Michaels erfarenhet av finkrogar, både i Sverige och Frankrike, samt hans känsla för råvaror och att utveckla gastronomiska upplevelser så är jag övertygad om att vi kommer att leverera något alldeles extra, eller som vi brukar säga – livets goda, till våra gäster, säger, Alexandra Widén, Destinationsdirektör för Rosersbergs Slottshotell.
Näringsliv Swedavia redovisar ett fortsatt positivt resultat för årets tredje kvartal, med ökad nettoomsättning och förbättrat rörelseresultat. Bolaget uppger att efterfrågan på flygresor ökade både inrikes och utrikes, samtidigt som de kommersiella intäkterna steg.
Näringsliv Quality Hotel Arlanda XPO fortsätter att imponera i hotellbranschen. För fjärde året i rad har hotellet utsetts till Sweden’s Leading Conference Hotel av World Travel Awards, ett pris som hyllar framstående insatser inom turism och gästupplevelser världen över.
Näringsliv Runt om i världen pågick modeveckor och så även på Sveriges största flygplats, Arlanda. Under fredagen förvandlades Terminal 5 till en stor catwalk för en dag när butikerna på flygplatsens nya Marknadsplats visade upp höstens mode för förbipasserande resenärer.
Näringsliv Sushi Yama invigde sin restaurang i Sky City under veckan: - Det känns otroligt roligt att äntligen öppna på Arlanda, säger Kent Dahlqvist, Regional Manager Norr på Sushi Yama.
Näringsliv Från och med den 28 oktober kan resenärer från Stockholm stiga av bussen vid Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. I början av 2026 planeras även påstigande vid samma terminal.
Partner Digital marknadsföring har på bara några år gått från att vara ett komplement till traditionella medier till att bli en central del av nästan alla företags strategi.
Näringsliv Simon Cardenas, 22 år, från Hotell Kristina har korats till Europas bästa konferenskock i juniorklassen. Titeln togs under Europafinalen i matlagningstävlingen Copper Skillet som hölls i Högbo utanför Gävle.
Näringsliv Ett nytt inflygningskoncept införs på Arlanda som ska möjliggöra fler så kallade kurvade inflygningar som bland annat SAS och Norwegian redan gör.
Näringsliv Air France genomförde på onsdagen den mest nordliga flygningen i årets upplaga av The Aviation Challenge (TAC), som arrangeras av flygalliansen SkyTeam.
Näringsliv Stavhopparen och världsrekordinnehavaren Armand ”Mondo” Duplantis har fått sin plats på Arlandas välkända porträttvägg ”Welcome to my hometown”. Under tisdagen avtäcktes hans porträtt i bagagehallen i Terminal 5.
Näringsliv Sverige har haft den svagaste utvecklingen i hela EU när det gäller flygtillgänglighet sedan pandemin, enligt en sammanställning från Stockholms Handelskammare.
Näringsliv Resebolaget TUI inleder ett samarbete med Ryanair och utökar därmed sitt utbud av paketresor från Arlanda. Samarbetet innebär större flexibilitet för resenärer och fler destinationer att välja mellan.
Näringsliv Antalet konkurser i Sigtuna kommun har ökat markant under 2025. Enligt UC har 54 företag gått i konkurs hittills i år, att jämföra med 39 under motsvarande period förra året – en ökning med 39 procent.