eldsjal2024_pan
Andie Lahdo, märstabo och VD för ABS WheelsFoto: Pressbild

Märstabon nomineras till Kungens pris

Märstabon och entreprenören Andie Lahdo har nominerats till Kungens pris som Årets nybyggare: - Jag är jätteglad över nomineringen som mottagits och idag har vi förberett med tårta och läsk på huvudkontoret i Arlandastad, säger Lahdo i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Andie Lahdo flydde till Sverige 1985 och efter gymnasiestudier på dåvarande Arlandagymnasiet startade han företag inom verkstads- och däckbranschen. Han uppfann därefter en fälg som han sedermera kom att bygga sitt varumärk kring och företaget ABS Wheels.

Nu har han nominerats till priset Årets nybyggare, ett pris som H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund. ABS Wheels fick ett meddelande under onsdagen om nomineringen:
”Stort grattis av nomineringen till Sveriges viktigaste pris. Ett pris med syfte att lyfta fram och hedra duktiga entreprenörer med utländsk bakgrund”

 

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

pantamera_avc_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

storemore_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida
mp_helsida_eu
spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider