centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Svenska Spel

Märstabon Mikael skrapade fram 100 000 på Triss

Mikael från Märsta skrapade Triss i TV4 under fredagsmorgonen. Det blev 100 000 i vinst.

centrum_artikel_host

Mikael från Märsta hade turen på sin sida när han under fredagen skrapade fram en vinst på 100 000 kronor i TV4:s Nyhetsmorgon, tack vare en Trisslott han fått i julklapp av sin fru, Cecilia. Mikael berättar att han blev mållös när han insåg vinsten och att stämningen snabbt blev chockartad hemma.

Cecilia har för vana att köpa Trisslotter till hela familjen varje jul, men i år var det bara Mikael som fick en. Den lyckliga lotten hade köpts på Willys i Märsta.

Med Cecilia som stöd bakom kameran, skrapade Mikael fram vinsten i direktsändning. Efter att ha firat med en god middag planerar familjen nu för nya cyklar till barnen och en efterlängtad resa till Cypern.

Svenska Spel Turs kommunikatör, Daniel Arnkvist, var också närvarande under fredagens tv-sändning och påpekade att Mikael är den tredje personen från Märsta att skrapa Triss i tv under 2024. Totalt har Märstaborna vunnit två miljoner kronor i tv-rutan hittills i år.

mp_tack_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out