sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Märstabobo dömd för grovt vapenbrott – nekar till anklagelserna

En man från Märsta har dömts till två års fängelse för grovt vapenbrott efter att en pistol hittats på en innergård på Vickervägen i Botkyrka den 24 augusti 2023. Den dömde har erkänt att han var på platsen men förnekar att det var han som placerade pistolen där.

centrum_artikel_host

Under rättegången har poliser och andra vittnen har förhörts och åklagaren har presenterat bevis i form av fotografier från platsen, bilder av vapnet och sakkunnigutlåtanden. Åklagaren har även lyft fram fingeravtryck som hittats på pistolen.

I försvaret har den dömde åberopat delar av ett sakkunnigutlåtande från Nationellt forensiskt centrum (NFC) för att visa att inget DNA från mannen hittats på vapnet. Dock har DNA från en annan person påträffats på pipmynningen enligt detta utlåtande.

Rätten har värderat de presenterade bevisen och kommit fram till en dom på två års fängelse för grovt vapenbrott. Trots den dömdes förnekanden av att ha placerat pistolen på platsen, har domen grundats på övriga bevis och omständigheter som presenterats under rättegången.

skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

connys_helsida
funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Insatsen avslutad efter explosion i port

Nyheter Den 25 januari klockan 23.46 inträffade en detonation i Valsta, där flera inringare från bostadsområdet rapporterade en kraftig smäll. Polispatruller kallades omedelbart till platsen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host