centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo utvisas efter våldtäkt och penningtvättsbrott

En man från Märsta som dömts för våldtäkt och penningtvättsbrott utvisas efter avtjänat straff.

centrum_artikel_host

Mannen som är i 25-årsåldern döms till fängelse i tre år och sex månader, efter avtjänat straff utvisas han till Syrien där han är medborgare. Våldtäken som han döms för skedde i Rålambhovsparken i januari i år. Han döms även till två fall av penningtvättsbrott då han enligt domen överlåtit sitt konto för insättningar av medel som härrör från kriminell verksamhet. Mannen fick in totalt 147 000 kronor på sitt konto vid två tillfällen. Pengar som han sedan handlade för eller tog ut. Utöver fängelsedomen ska han betala skadestånd till kvinnan på drygt 200 000 kronor.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out