helsida_bostad
Ola Jennersten i mitten fick pris av kungen tillsammans med Tom Svensson, Fjällbacka. Foto: Pressbild/WWF

Märstabo prisad av kungen

Ola Jennersten från Märsta prisades av Kungen i samband med att WWF:s utmärkelse Årets Pandabok 2017 delades ut.

centrum_artikel_host

Ola Jennersten är zooekolog och fotograf, tillsammans med Tom Svensson, Fjällbacka, fick han priset Årets Pandabok för boken ”Vid vägs ände” som är en skildring av tjuvjakt och arbetet för världens flaggskeppsarter. Tillsammans har de rest jorden runt för att skildra tjuvjakten på elefantyre. Enligt ett pressmeddelande från WWF inger Vid vägs ände ändå framtidshopp trots att 35 000 elefanter skjuts årligen i Afrika.

Ola och Tom har trots hög risk att ertappas fullföljt sitt arbete och en del av bilderna i boken har tagits med dold kamera.
– Vi har varit i områden där noshörningar och elefanter tjuvskjuts men också försvaras med livet som insats. I Kenya och Sydafrika har vi träffat specialutbildade parkvakter som tvingas vara fullt beväpnade för att utföra sitt arbete. Det handlar om hängivenhet och kärlek till djur och natur. Det handlar om hur alla från parkvakter till storpolitiker nu samlar sig för att rädda jordens mest karismatiska arter för framtiden, berättar Ola Jennersten.

Förra veckan fick de sitt pris utdelat av Kungen. Juryns motivering lyder:
”Sällan ser vi en bok som berör så starkt. Här möter vi hjältarna som kämpar för att elefanter, noshörningar och tigrar ska överleva vår tid. Upphovsmännen tar med oss i världar vi inte sett förut, där horn och betar och tigerskelett bjuds ut för stora pengar – men också till fantastiska vildmarksområden där effektivt naturvårdsarbete satt stopp för tjuvjakten.”

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
connys
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh