Foto: Daniel Iskandar

Märstabo misshandlade butikspersonal – Döms till villkorlig dom

En märstabo döms för misshandel och stöld efter att han misshandlat en anställd på COOP i Märsta i samband med att han konfronterats med stulna varor.

centrum_artikel_host

I början av juni 2022 befarades en man ha stulit varor på COOP i Märsta. Mannen konfronterades av en butiksanställd som försökte transportera in honom i ett kontrollrum. Mannen vägrar och svarar med att knuffa, spraka samt använda armbågarna. Butiksanställde släpas ner i golvet innan man lyckas övermanna honom i väntan på polis. Nu har fallet avgjorts i Stockholms tingsrätt. På videofilmer kunde man se händelseförloppet som dessutom styrktes av vittnen och kollegor. Den åtalade mannen hävdade självförsvar, rätten anser dock att butiksanställde hade fog för sitt agerande då man misstänkte en betydande stöld till ett värde över 1000 kronor. Mannen döms nu till villkorlig dom för misshandel och stöld. Han ska även utge skadestånd till den butiksanställde med 5000 kronor.

ica_helsida
connys_helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

storemore_helsida
centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
connys
ica_outsider