eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskandar

Märstabo misshandlade butikspersonal – Döms till villkorlig dom

En märstabo döms för misshandel och stöld efter att han misshandlat en anställd på COOP i Märsta i samband med att han konfronterats med stulna varor.

centrum_artikel_host

I början av juni 2022 befarades en man ha stulit varor på COOP i Märsta. Mannen konfronterades av en butiksanställd som försökte transportera in honom i ett kontrollrum. Mannen vägrar och svarar med att knuffa, spraka samt använda armbågarna. Butiksanställde släpas ner i golvet innan man lyckas övermanna honom i väntan på polis. Nu har fallet avgjorts i Stockholms tingsrätt. På videofilmer kunde man se händelseförloppet som dessutom styrktes av vittnen och kollegor. Den åtalade mannen hävdade självförsvar, rätten anser dock att butiksanställde hade fog för sitt agerande då man misstänkte en betydande stöld till ett värde över 1000 kronor. Mannen döms nu till villkorlig dom för misshandel och stöld. Han ska även utge skadestånd till den butiksanställde med 5000 kronor.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys