eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/ABS Wheels

Märstabo kuggade uppkörning-Spottade på trafikinspektör

En märstabo som misslyckades på uppkörningen blev förbannad på trafikinspektören och både svor samt spottade på henne.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade i juni 2018 då märstabon som då bodde i Väsby misslyckades på en uppkörning. Han förolämpade trafikinspektören grovt och spottade på hennes vad. Trafikinspektören uppgav i rätten att händelsen var det värsta hon varit med om under hennes 20 år inom yrket.
– Jag har varit med om att folk blir arga, men spottad på var över gränsen, sa hon.

Mannen förnekade brott och sa att han svor åt sig själv på finska men att det inte var riktat mot henne, han medgav även att han spottade ner i marken som han brukar göra när han är utomhus ibland. Men han är säker på att loskan inte träffade henne. En kollega till trafikinspektören uppfattade dock händelsen och rätten fäster stor vikt i att båda personernas utsago var trovärdiga.

Märstabon som är i 25-årsåldern döms till dagsböter på totalt 7200 kronor, han döms för förgripelse mot tjänsteman.

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider