socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Yrkes-SM

Märstabo i Yrkes-SM

Jakob Holm från Märsta kommer att vara med i Yrkes-SM i Karlstad 23-25 april i kategorin flygmekaniker.

centrum_artikel_host

Märstabon Jacob Holm deltar i kategorin flygmekaniker under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Tävlingen syftar till att höja statusen på olika yrkesutbildningar och öka intresset för olika karriärvägar inom yrkesområden. Deltagarna har även chansen att kvalificera sig till det svenska Yrkeslandslaget och delta i kommande EM och VM.

Yrkes-SM är ett svenskt mästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar, där tävlingar arrangeras över tre dagar för att utse nya mästare. Många olika yrkesgrenar tävlar, inklusive målare, träarbetare, murare, plattsättare, VVS-montörer, guldsmed, affärsutvecklare, flygtekniker, svetsare, frisörer, kockar/serveringspersonal och fordonslackerare, bland andra.

Enligt Pontus Slättman, VD på WorldSkills Sweden, är syftet med Yrkes-SM att öka medvetenheten om olika karriärvägar inom yrkesutbildningsområdet och att höja statusen och intresset för de deltagande yrkena och yrkesutbildningarna.

Yrkes-SM initierades av WorldSkills, ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten, och i år firar evenemanget 20 år. Årets tävling hålls för första gången i Karlstad den 23-25 april i samarbete med Region Värmland och Karlstads kommun. Evenemanget är öppet för alla och erbjuder besökare möjligheten att utforska och prova på olika yrken och yrkesmoment.

centrum_host_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host