defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo häktad för våldtäkter

En man från Märsta har häktats för flera våldtäkter som ska ha skett 2021 och 2022 samt misshandel i februari i år.

centrum_artikel_host

Nyligen häktades en 28-årig man för flera våldtäkter som ska ha skett i Märsta under 2021 och 2022. Våldtäkten 2021 skedde i Sätunaområdet och 2022 i Valstaområdet. Mannen misstänks även för misshandel 6-7 februari i år. Mannen nekar till anklagelserna men begärdes häktad ändå med fulla restriktioner. Åtal ska väckas senast 27 mars. Då det råder förundersökningssekretess är omständigheterna kring brotten okända.

defacto_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pantamera_avc_helsida
dack_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host