vinter_pan
OBS! Arkivbild och inte det vapen som mannen förvaradeFoto: Polisens förundersökning

Märstabo hade handgranat och automatkarbiner i sitt garage

En märstabo i 30-årsåldern förvarade en handgranat och flera automatkarbiner i sitt garage i centrala Märsta.

centrum_artikel_host

Det var i slutet av oktober som polisen slog till mot märstabon som är i 30-årsåldern. I hans garage hittade polisen en pistol, en handgranat och två automatkarbiner. Mannen uppgav i rätten att han behövde vapnen för att försvara sig då det ska ha varit några personer som var ute efter honom. Han hade även haft ”hembesök”. Dock så hävdade mannen i rätten att vapnen inte var hans, enbart pistolen. Han döms nu till fem års fängelse för grovt vapenbrott. I samband med tillslaget i oktober tvingades en skola i Märsta till inrymning då garaget låg några hundra meter från skolan.

Läs mer här

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
vinter_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
connys
oppethus_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
nrh