defacto_pan2020
OBS! Arkivbild och inte det vapen som mannen förvaradeFoto: Polisens förundersökning

Märstabo hade handgranat och automatkarbiner i sitt garage

En märstabo i 30-årsåldern förvarade en handgranat och flera automatkarbiner i sitt garage i centrala Märsta.

centrum_artikel_host

Det var i slutet av oktober som polisen slog till mot märstabon som är i 30-årsåldern. I hans garage hittade polisen en pistol, en handgranat och två automatkarbiner. Mannen uppgav i rätten att han behövde vapnen för att försvara sig då det ska ha varit några personer som var ute efter honom. Han hade även haft ”hembesök”. Dock så hävdade mannen i rätten att vapnen inte var hans, enbart pistolen. Han döms nu till fem års fängelse för grovt vapenbrott. I samband med tillslaget i oktober tvingades en skola i Märsta till inrymning då garaget låg några hundra meter från skolan.

Läs mer här

centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

defacto_helsida
joes-helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

ica_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dack_outsider
joes_outsider