eldsjal2024_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabo gick bärsärkargång på Systembolaget och sparkade polis

En man från Märsta döms för skadegörelse och flera fall av våld mot tjänsteman sedan han gått bärsärkargång på Systembolaget och även sparkat samt slagit poliser som först gripa honom.

centrum_artikel_host

Det var i juli i år som den drygt 30-årige märstabon gick in på Systembolaget på Lidingö. Han tog sig in på lagret där han blev upptäckt. Personal tillkallade snabbt polis och situationen eskalerade. Mannen vägrade lämna lagret varpå polisen fick svepa undan hans ben. I samband med svepningen uppstod tumult, mannen sparkade en polisman i huvudet, slog och spottade på andra. Till slut sprejade man honom med oc-spray och man kunde gripa honom. Nu har han dömts för skadegörelse och ett fall av våld mot tjänsteman samt tre fall av försök till våld mot tjänsteman. Påföljden blev en månad i fängelse och han ska betala tillbaka cirka 1100 kronor till Systembolaget för förstörda varor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out