Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabo gick bärsärkargång på Systembolaget och sparkade polis

En man från Märsta döms för skadegörelse och flera fall av våld mot tjänsteman sedan han gått bärsärkargång på Systembolaget och även sparkat samt slagit poliser som först gripa honom.

centrum_artikel_host

Det var i juli i år som den drygt 30-årige märstabon gick in på Systembolaget på Lidingö. Han tog sig in på lagret där han blev upptäckt. Personal tillkallade snabbt polis och situationen eskalerade. Mannen vägrade lämna lagret varpå polisen fick svepa undan hans ben. I samband med svepningen uppstod tumult, mannen sparkade en polisman i huvudet, slog och spottade på andra. Till slut sprejade man honom med oc-spray och man kunde gripa honom. Nu har han dömts för skadegörelse och ett fall av våld mot tjänsteman samt tre fall av försök till våld mot tjänsteman. Påföljden blev en månad i fängelse och han ska betala tillbaka cirka 1100 kronor till Systembolaget för förstörda varor.

centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

storemore_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider