centrum_panorama_hostshopping
Emelie WiklundFoto: Pressbild

Märstabo ger ut debutbok

Emilie Wiklund från Märsta ger ut debutboken "Att stjäla en tavla".

centrum_artikel_host

Emilie Wiklund och Jennifer Hasselroth tar läsarna med på en gripande resa genom deras nya roman ”Att stjäla en tavla”, som lanseras i maj. Boken kretsar kring teman som vänskap och klassfrågor, med två komplexa hjältar i huvudrollen.

Historien följer Becka och Pärlan, tidigare bästa vänner som skiljts åt av ett oturligt missförstånd och sedan inte setts på flera år. När deras vägar plötsligt korsas igen tar deras liv en oväntad vändning. Tillsammans står de inför utmaningar som att reda ut en konsthärva och avslöja ett kriminellt nätverk. Men de upptäcker också att deras liv är mer fyllt av glädje och mening när de får vara tillsammans.

Författarna, Jennifer Hasselroth och Emilie Wiklund, delar med sig av sina erfarenheter från sina professionella roller som it-chef och kommunikationschef, och hoppas att boken kommer att utmana förutfattade meningar om kvinnlighet och beteende.

”Att stjäla en tavla” bjuder på en fartfylld och humoristisk berättelse som utforskar värmen och kärleken i människors relationer. Genom bokens äventyr hoppas författarna att läsarna ska skratta, känna sig berörda och inspireras att omfamna både skrattet och kärleken i sina egna liv.

mp_tack_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

connys_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

fritidsbanken_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider