valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frikänns från åtal om grov våldtäkt

En märstabo som stod åtalad för grov våldtäkt i februari 2019 frikänns från misstankarna.

centrum_artikel_host

En märstabo hade åtalats för grov våldtäkt då han enligt åtalet haft sex med en flicka i februari 2019. Mannen erkände att han haft sex med flickan med att det skedde i samtycke, flickan var minderårig och det ansågs enligt åklagaren som att han haft sex med henne trots att hon varit i en särskilt utsatt position då hon var påverkad av alkohol samt att han ska ha hotat henne.

Då flickan är minderårig har hon själv inte vittnat i rätten. Det har förekommit flera osammanhängande uppgifter kring händelsen och ett vittne till målsäganden har inte heller varit trovärdig, inte heller målsäganden har lämnat något klar redogörelse för vad som har hänt. Målsäganden berättar först i ett senare skede att hon utsatts för våldtäkt och inte genast i anslutning till ett besök på Maria Ungdom. Rätten anser att målsägandens förklaring inte utgör en sammanhängande, lång, klar, logisk och motsägelse fri berättelse som krävs enligt praxis.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

elon_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
student_outsider
ridskola_2020_outsider
valstadagen_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
mp_outsider
wenngarn_outsider