centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frikänns från åtal om grov våldtäkt

En märstabo som stod åtalad för grov våldtäkt i februari 2019 frikänns från misstankarna.

centrum_artikel_host

En märstabo hade åtalats för grov våldtäkt då han enligt åtalet haft sex med en flicka i februari 2019. Mannen erkände att han haft sex med flickan med att det skedde i samtycke, flickan var minderårig och det ansågs enligt åklagaren som att han haft sex med henne trots att hon varit i en särskilt utsatt position då hon var påverkad av alkohol samt att han ska ha hotat henne.

Då flickan är minderårig har hon själv inte vittnat i rätten. Det har förekommit flera osammanhängande uppgifter kring händelsen och ett vittne till målsäganden har inte heller varit trovärdig, inte heller målsäganden har lämnat något klar redogörelse för vad som har hänt. Målsäganden berättar först i ett senare skede att hon utsatts för våldtäkt och inte genast i anslutning till ett besök på Maria Ungdom. Rätten anser att målsägandens förklaring inte utgör en sammanhängande, lång, klar, logisk och motsägelse fri berättelse som krävs enligt praxis.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
mp_tack_outsider