vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frikänns från åtal om grov våldtäkt

En märstabo som stod åtalad för grov våldtäkt i februari 2019 frikänns från misstankarna.

centrum_artikel_host

En märstabo hade åtalats för grov våldtäkt då han enligt åtalet haft sex med en flicka i februari 2019. Mannen erkände att han haft sex med flickan med att det skedde i samtycke, flickan var minderårig och det ansågs enligt åklagaren som att han haft sex med henne trots att hon varit i en särskilt utsatt position då hon var påverkad av alkohol samt att han ska ha hotat henne.

Då flickan är minderårig har hon själv inte vittnat i rätten. Det har förekommit flera osammanhängande uppgifter kring händelsen och ett vittne till målsäganden har inte heller varit trovärdig, inte heller målsäganden har lämnat något klar redogörelse för vad som har hänt. Målsäganden berättar först i ett senare skede att hon utsatts för våldtäkt och inte genast i anslutning till ett besök på Maria Ungdom. Rätten anser att målsägandens förklaring inte utgör en sammanhängande, lång, klar, logisk och motsägelse fri berättelse som krävs enligt praxis.

defacto_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
dackskifteoutsider