moderat_fokus_pan
Foto: Daniel Iskandar

Märstabo i ”brottningsmatch” med polis

En märstabo i 30-årsåldern döms för våldsamt motstånd sedan han gjort motstånd i samband med ett polisingripande.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade i december 2018 i Stockholm, polis skulle omhänderta märstabon som enligt polisuppgifterna hade hamnat i konflikt med en kvinna. Poliserna skulle omhänderta mannen enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer. Poliserna talade om att mannen skulle följa med till stationen och polismannen tog tag i hans arm, men då började mannen spänna armarna och dra dem mot kräppen, sedermera uppstod även en brottningsmatch och ännu en patrull fick ansluta innan mannen kunde tas med till stationen. Han döms nu för våldsamt motstånd till dagsböter på 11 200.

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

skanela_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

joes-helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
ica_outsider
pantamera_out
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
joes_outsider
swedol_outsider