eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_artikel_host

Mannen och flickan var bekanta men i samband med att flickan rymde till Stockholm uppdagades att hon utnyttjats sexuellt av mannen. Mannen utförde handlingar som är att jämställa med våldtäkt. Flickan var mellan 8-111 år när hon utsattes för sexuella handlingarna. Mannen ska bland annat ha visat sin penis och tvingat flickan att ta på den. Nu döms han till fängelse i två och ett halvt år. Han ska även betala skadestånd på 150 000 kronor till flickan. Mannen förnekar brott och säger att han inte minns handlingarna på grund av att han råkade ut för en trafikolycka 2020.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out