vintermarknad_pan

Märstabo döms för inblandning i göteborgsmord

En flicka i 20-årsåldern från Märsta döms till villkorlig dom för inblandning i ett mord i Göteborg förra året.

centrum_artikel_host

I maj förra året sköts en man till döds i Göteborg. I de efterföljande spaningarna kunde polisen knyta ett stort antal personer till mordet, bland dessa en 20-årig flicka från Märsta. Hon ska ha hanterat vapen och kläder efter mordet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att flickan låste in vapen och kläder på Göteborgs central. Hon döms nu till villkorlig dom för skyddande av brottsling, grovt brott, och grovt vapenbrott. För sin medverkan i mordet ska hon ha fått 7-8000 kronor.

I rätten var flickan ångerfull och bad om ursäkt till den dödes familj, enligt henne blev hon lurad att medverka, hon visste inte om att det rörde sig om ett mord utan utföra några ärenden.

En 20-årig man som utförde mordet döms till 14-års fängelse och är hemmahörande i norra Stockholm. Ytterligare två döms för mord, den ena får fyra års sluten ungdomsvård och den andra sluten ungdomsvård i två år och elva månader. Flertalet av de inblandade är från stockholmsområdet. En tredje person som var 21 år vid tidpunkten för mordet döms till livstids fängelse. Dömda mellan 16-20 år har fått lägre straff med anledning av deras låga ålder enligt domen.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Nyheter En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

vintermarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
dackskifteoutsider
nrh