centrum_panorama_hostshopping

Märstabo döms för inblandning i göteborgsmord

En flicka i 20-årsåldern från Märsta döms till villkorlig dom för inblandning i ett mord i Göteborg förra året.

centrum_artikel_host

I maj förra året sköts en man till döds i Göteborg. I de efterföljande spaningarna kunde polisen knyta ett stort antal personer till mordet, bland dessa en 20-årig flicka från Märsta. Hon ska ha hanterat vapen och kläder efter mordet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att flickan låste in vapen och kläder på Göteborgs central. Hon döms nu till villkorlig dom för skyddande av brottsling, grovt brott, och grovt vapenbrott. För sin medverkan i mordet ska hon ha fått 7-8000 kronor.

I rätten var flickan ångerfull och bad om ursäkt till den dödes familj, enligt henne blev hon lurad att medverka, hon visste inte om att det rörde sig om ett mord utan utföra några ärenden.

En 20-årig man som utförde mordet döms till 14-års fängelse och är hemmahörande i norra Stockholm. Ytterligare två döms för mord, den ena får fyra års sluten ungdomsvård och den andra sluten ungdomsvård i två år och elva månader. Flertalet av de inblandade är från stockholmsområdet. En tredje person som var 21 år vid tidpunkten för mordet döms till livstids fängelse. Dömda mellan 16-20 år har fått lägre straff med anledning av deras låga ålder enligt domen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
yrkesutbildning

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider