eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstabo döms för grov misshandel i Väsby

En man från Märsta döms för en grov misshandel på Upplysningens väg i Väsby i augusti.

centrum_artikel_host

Den 29-årige mannen döms till fängelse i ett år och nio månader sedan han slagit och sparkat en man i Väsby i augusti. Märstabon sparkade på mannen då denne låg ner på marken. Flera andra ska ha deltagit i misshandel som skedde mitt på öppen gata i Väsby. Märstabon har hävdat självförsvar, målsäganden att de båda kände varandra sen tidigare men att det inte förelåg någon konflikt dem emellan.

Märstabon ska dock ha anklagat målsäganden för att ha legat bakom en orosanmälan mot hans dotter. Rätten konstaterar att misshandeln inleddes med att mannen attackerades bakifrån av tre män, däribland märstabon. Något som övervakningsfilmer visar. Att misshandeln sen bedöms som grov är för att målsäganden mottog sparkar och slag när han låg ner.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host