centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Märstabo döms för att ha lämnat hund i bil

En man från Märsta i 40-årsåldern döms för att ha lämnat en hund i en bil under cirka 10-15 minuter.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade en varm sommardag för snart fyra år sedan. Det var cirka 23 grader i luften, temperaturen kan då bli mycket hög i en bil. Mannen uppgav att han lämnade hunden i bilen 6-7 minuter men satte sig på en parkbänk bredvid. Samtliga rutor och takfönster var nervevad enligt mannen. Två vittnen uppmärksammade hunden och att den agerade som att vara stressad. När mannen kom tillbaka till bilen var kvinnorna där och uppträdde enligt honom aggressivt. Polis tillkallades och mannen identifierades. Dock rättegången dröjt i närmare fyra år. Mannen döms för djurplågeri till totalt 4800 kronor i böter.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host