defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Märstabo döms för att ha lämnat hund i bil

En man från Märsta i 40-årsåldern döms för att ha lämnat en hund i en bil under cirka 10-15 minuter.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade en varm sommardag för snart fyra år sedan. Det var cirka 23 grader i luften, temperaturen kan då bli mycket hög i en bil. Mannen uppgav att han lämnade hunden i bilen 6-7 minuter men satte sig på en parkbänk bredvid. Samtliga rutor och takfönster var nervevad enligt mannen. Två vittnen uppmärksammade hunden och att den agerade som att vara stressad. När mannen kom tillbaka till bilen var kvinnorna där och uppträdde enligt honom aggressivt. Polis tillkallades och mannen identifierades. Dock rättegången dröjt i närmare fyra år. Mannen döms för djurplågeri till totalt 4800 kronor i böter.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

joes-helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

defacto_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

mp_ute_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
nrh