valstadagen_pan
Foto: Genrebild

Märstabo åtalas för våldtäkt mot barn via Snapchat

En märstabo har åtalats för våldtäkt mot barn sedan han instruerat henne att utföra handlingar via Snapchat

centrum_artikel_host

Mannen som är 38 år gammal skickade bilder till en flicka som var tio år pr frågade om hennes sexualitet samt att han skrivit att han onanerar och samtidigt skickat bilder och filmer på när han gör det. Mannen skrev också till flickan om att han vill ha samlag med henne. Han uppmanade också flickan att skicka nakenbilder till honom vilket hon gjorde.

I samband med chatten med flickan uppmanade han henne att föra in föremål i sin vagina vilket hon gjorde, en gärning som är att jämföra med samlag enligt kammaråklagare Urszula Grabowskas åtalsyrkande. Vidare bad mannen flickan att föra in en penna i slidan samt att slicka på sina bröst vilket hon också utförde. Mannen ska ha uppmanat flickan att föra in ett antal föremål i sin slida, tandborstar, bananer, grönsaker. Det inträffade under sommaren och hösten 2021.

Han åtalas nu för flera fall av våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. I andra hand yrkar åklagaren på försök till våldtäkt mot barn alternativt sexuellt övergrepp mot barn. Totalt är det över 20 åtalspunkter mot mannen.

pantamera_avc_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

ica_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

joes-helsida
valstadagen

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

mp_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
mp_outsider
valstadagen_outsider