sap_feb_pan
Diana Ståhl, Wilhelm Trogen och Johanna DermerFoto: Insändarbild

Märstaatleter på OCR-EM

Tre märstaatleter har varit med på EM i OCR och det blev även två medaljer.

centrum_artikel_host

Johanna Derer, Wilhelm Trogen och Diana Ståhl har varit på EM i OCR i Ungern. OCR innebär alltså hinderbana. Trion har varit med på EM redan förra året där det blev medaljer. Medaljer blev det även i år igen, Johanna Dermer plockade hem två bronsmedaljer. Trogen och Ståhl nådde fina placeringar men tyvärr inte pallplats.
– Jag har varit aktiv stora delar av mitt liv men har inte idrottat på en högre nivå tidigare. Började med OCR 2015 och fastnade för det direkt. Det roligaste är att det är så varierat. Du ska både springa, klättra, krypa, hoppa och ibland bada. Du tränar hela kroppen samtidigt som du får känna dig som ett barn på nytt. Mitt mål är att fortsätta hålla mig på toppen inom min åldersgrupp så länge som möjligt, samtidigt som jag också vill vara med och utveckla samt bygga upp sporten i Sverige, säger Johanna Dermer.

Diana Ståhl tävlat i OCR så sent som 2021. Hon är ny i sporten och hoppas att hennes prestationer ligger framför henne. 2022 var hon på EM.
– Jag tror att jag har min bakgrund som hästtjej att tacka för min grundstryka så nu ska jag försöka bli en bättre löpare och till nästa mästerskap och ser fram emot träningsmöjligheterna som Sigtunas nya hinderbana innebär, berättar Diana Ståhl.

Wilhelm Trogen är ung, han var först inne på parkour men gick sen över till OCR.
– Efter detta EM där jag kände att jag har kapacitet att slåss om pallplats så är det mitt nästa mål, att få ta pallplats på ett mästerskap. Det som jag tycker är det roligaste med OCR är att se vad man själv klarar utav av och hur man utvecklas. Gemenskapen, oavsett klubb så är mentaliteten att vi hjälps åt och oavsett ålder så kan alla lära sig OCR.

OCR är en växande sport och är en del av Friidrottsförbundet och på väg in till OS 2028 i Los Angeles. I Sigtuna tränas det OCR på en egen bana ute vid Hällsboskolan. Man invigning av banan 16 juni klockan 17. Alla är välkomna hälsar Sigtuna OCR.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

connys_helsida
hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

foraldranatverk_helsida
hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Ishockey Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Ishockey I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Handboll I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Sigtunas Superveteraner vann SM

Innebandy Under lördagskvällen krönte sig Sigtuna IF som Svenska Mästare i innebandy för +60-klassen i en historisk turnering som ägde rum i IFU Arena, Uppsala. Denna nya klass, skapad som en del av Veteran SM-helgen, gav Sigtuna Superveteraner chansen att visa upp sitt innebandykunnande.

hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Ishockey Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider