eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/Moderaterna

Märsta station inte med i infrastrukturplan

Regeringen satsar 881 miljarder kronor på infrastruktur men någon ytterligare satsning på Märsta station finns inte med: - Det här är en politik för politiker och inte för pendlarna, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Förra veckan presenterade regeringen satsning på fyrspår mellan Uppsala-Stockholm. Men någon satsning på Märsta station som hub fanns inte. Stationen har nyligen byggts om men är i behov av större upprustning eftersom den hanterar nästan lika stora flöden som Göteborgs central. Besvikelsen var stor hos trafikregionrådet efter beslutet:
– Det här är en politik för politiker och inte för pendlarna. Inte bara underfinansieras behoven av underhåll på järnvägen med miljardbelopp utan flera viktiga objekt lyser med sin frånvaro. Regeringen sviker ännu en gång Sigtunaborna genom att rycka Märsta stations upprustning i nationell plan, säger Kristoffer Tamsons (M) trafikregionråd i Region Stockholm.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider