valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märsta station bör bli bytespunkt

En satsning på fyra spär mellan Uppsala-Stockholm samt upprustning av Märsta station är nödvändig för effektivare resande i framtiden enligt Mälardalsrådet.

centrum_artikel_host

Mälardalsrådet ha lämnat en rapport till regeringen där man menar att samhällsnyttan för pendlandet är 20 miljarder kronor i ökad nytta om man genomför en del satsningar. Bland dessa satsningar finns fyrspår på hela sträckan mellan Uppsala-Stockholm samt en upprustning av Märsta station där regionaltåg kan stanna till och möjliggöra byten mellan pendel- och regionaltåg samt alternativa förbindelser till Arlanda.
– Mälardalsrådets analys sätter kronor och ören på varför staten måste satsa på pendlarna och infrastrukturen i våra län. Det handlar om 20 miljarder i samhällsekonomisk nytta, bara i Uppsala län. Men då måste nödvändiga satsningar som Fyrspåret Uppsala-Stockholm och en ombyggnad av Hjulstabron finansieras fullt ut, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och regionens representant i Mälardalsrådets infrastruktursamarbete.

Mälardalsrådet anser att trasiga spår och vägar slår mot både pendlare och företag i Stockholm-Mälardalen och därmed hela Sverige. Även vägtrafiken och E4:an mellan Stockholm-Arlanda lyfts fram, där ska det bli trefiligt hela vägen till Arlanda och förbi Märsta under 2020-talet. Idag upphör trefiligt vid Rosersberg.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
student_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
valstadagen_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
wenngarn_outsider