vinter_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märsta-Sigtuna Brukshundklubb deltar i Hundens Dag

Hundentusiaster i kommunen kan se fram emot en spännande vecka när Hundens vecka går av stapeln från den 12:e till den 18:e september. En av de framträdande deltagarna i evenemanget är Märsta-Sigtuna Brukshundklubb, som är en av de fem klubbar deltar i arrangemanget i hela länet.

centrum_artikel_host

Hundens vecka är ett initiativ som drivs av Studiefrämjandet i samarbete med ledande hundorganisationer i Sverige. Syftet med veckan är att främja välmåendet för både hundar och deras ägare genom att erbjuda en mängd spännande aktiviteter och möjligheter till kunskapsfördjupning.

Märsta-Sigtuna Brukshundklubb har engagerat sig helhjärtat i evenemanget och kommer att erbjuda en rad aktiviteter som inkluderar prova på aktiviteter, tävlingar och uppvisningar. Klubben är stolt över att vara en del av Hundens vecka och ser fram emot att dela sin passion för hundar med allmänheten.

Hundägare och hundälskare i Stockholm har nu chansen att delta i denna unika vecka fylld av hundrelaterade aktiviteter och samtidigt öka sin kunskap om sina fyrbenta vänner. Med Märsta-Sigtuna Brukshundklubb och fyra andra klubbar som deltar i Stockholms län är det ett tillfälle att inte missa för alla hundälskare i området.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

wenngarn_helsida
pantamera_avc_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

storemore_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

ica_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

oppethus_dec

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
vinter_outsider
joes_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
oppethus_out
ica_outsider
connys
swedol_outsider
nrh