sap_feb_pan

MÄRSTA rullar ut i trafiken

I år har 16 nya personliga registreringsskyltar rullat ut på fordon i kommunen.

centrum_artikel_host

Newsworthy rapporterar att totalt 22 personliga regskyltar godkänts under förra året. Av dessa var 16 helt nya medan sex stycken kvar förlängningar. Bland de nya som godkändes finns 39, AMIARTA, B4U2, DIRREN och I5MAIL. Någon har även valt att ha MÄRSTA som regskylt vilket godkändes.

Der är vanligt att skyltar får avslag av Transportstyrelsen. En anledning till det är att man vill ha någon variant av ordet FUCK. Andra vanliga varianter som får avslag är 666 och SEX samt XXX.
– Vi tar ställning till om det kan vara stötande eller medföra olägenhet. Det gäller till exempel svordomar och ord som anspelar på droger, brottslighet, sex, politik och religion. I grunden ska det vara något positivt – man kan få en unik skylt och intäkterna går till forskning om trafiksäkerhet, säger Daniel Augustini, utredare på Transportstyrelsen, enligt Newsworthy.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
funkisfest_outsider