centrum_panorama_hostshopping

märsta.nu fyller 14 år

Idag första februari fyller märsta.nu 14 år: - Jag kommer ihåg dagen som igår då vi bestämde oss för att gå online, berättar ansvarig utgivare och grundare Daniel Iskander.

centrum_artikel_host

Arbetet med märsta.nu startade 2007, på ett halvår utvecklades sidan av fyra lokala entreprenörer, tre av dessa är inte längre kvar i bolaget men är lokala profiler och driver framgångsrika företag. Daniel Iskander är den enda som är kvar sedan dess.
– Jag minns att det var en rolig resa när vi byggde upp sajten, vi var alla fokuserade på att ge kommuninvånare nyheter online dygnet runt, berättar Daniel Iskander.

märsta.nu har sedan dess gått från ett par 100 läsare om dagen till över 5000 om dagen, för det mesta är det 6-7000 läsare om dagen som klickar in på sidan.
– För de flesta kommuninvånare är märsta.nu ett naturligt inslag när man ska ta del av lokala nyheter, fram för allt märker jag att ungdomar bara läser nyheter online och då är det märsta.nu som gäller, säger Daniel.

Vad är då nästa steg? De senaste åren har vi lanserat avdelningar för Föreningsliv och Bostad. Valet2022 kommer vi hårdbevaka på samma sätt som under 2018.
– Det gäller att fortsätta rapportera för kommuninvånare i alla stadsdelar och vår styrka är att vi når alla överallt vilket vi ska fortsätta med, fortsätter Iskander.

joes-helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack_outsider
nrh