centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Märsta El och dieselservice öppnar upp igen efter brand

För bara några månader sedan drabbades Märsta El och dieselservice av en brand. Nu har företaget startat upp igen i nya lokaler.

centrum_artikel_host

Märsta El och Dieselservice, ett familjeägt företag i tredje generationen, står redo att återvända till verksamheten trots en nyligen inträffad brand som totalförstörde deras verkstad. Efter 54 år i samma lokal mötte Kent och sonen Stefan en svår utmaning när elden förstörde deras arbetsplats för bara två månader sedan.

För Kent och Stefan, vars företag har varit en kär del av samhället, är det en återgång till det vardagliga arbetet som står högst på agendan. Trots att det inte blir någon stor öppningsceremoni är duons främsta fokus att återgå till det de älskar mest – att arbeta. Under återuppbyggnaden har deras trogna kundbas visat tålamod, vilket innebär att det finns mycket att ta itu med för Kent och Stefan när det gäller servicejobb.

Märsta El och Dieselservice har haft en speciell plats i samhället sedan Kents far, Curt, startade företaget för ett halvt sekel sedan. När branden hotade företagets framtid spelade Kents och Stefans breda kontaktnät en viktig roll. Efter att ha stått i ovisshet i två veckor erbjöd en hjälpsam fastighetsägare dem en ny lokal för att fortsätta sin verksamhet, vilket Kent och Stefan tacksamt accepterade.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out